Tampereen Radioamatöörit ry:n kerhotiedote 8.5.2024

Tampereen Radioamatöörit ry:n ajankohtainen kerhotiedote on kuultavissa keskiviikkoisin klo 21 OH3RNE FM-toistimien taajuuksilla 145,750 MHz ja 434,850 MHz sekä kuudella metrillä OH3RTR- toistimella taajuudella 51,950 MHz. Kannustamme käyttämään myös 6 metrin taajuutta. Kerhotiedote julkaistaan myös kerhon kotisivuilla ja Facebookissa.
 

OH3NE tiedottaa

Lielahden etäasema

Kerholle on asennettu testikäyttöön radioasema selainpohjaisella etäkäyttömahdollisuudella. Asema sijaitsee toistaiseksi Lielahdessa ja kykenee 80m-10m bandeille. Asemalla on käytössä tehoa 100 wattia. Erillisiä etäkäyttöohjelmistoja ei tarvita vaan yhteyksiä pidetään selainpohjaisesti niin tietokoneen, älypuhelimen kuin tabletinkin avulla. Ohjelmistona on Mikaelin OH3BHX tekemä mainio Web Radio Control. Etsimme testikäyttöön aktiivisia HF-kusoilijoita, jotka haluavat kokeilla ja antaa palautetta asemasta. Mikäli olet kiinnostunut laita sähköpostitse tietosi osoitteeseen hallitus@oh3ne.fi. Kannattaa käydä tutustumassa myös WRC:n nettisivuihin osoitteessa webradiocontrol.tech
 

Kerhohuone

Olemme parantamassa kerhotilamme käytettävyyttä, mikä aiheuttaa tilapäistä sekaisuutta muuten niin siistillä kerhohuoneellamme. Kokous-ja esitystilaa avarretaan ja säätämö käännetään 180 astetta, tavoitteena paremmat tilat niin kerhoilloille, säätämiselle kuin myös workkimiselle. Ylimääräisiä tavaroita myydään, hävitetään ja viedään varastoon. Projektille on varattu aikaa muutama viikko. Säätämön remontin toivotaan mahdollistavan hands-on tekniikkaillat joille otetaan esiintyjiä ja/tai aihe-ehdotuksia vastaan.
 

Bonkfest Lopen Topenolla

Perinteinen pihakirppistapahtuma järjestetään taas Lopen Topenolla lauantaina 18. toukokuuta. Voit tuoda myyntiin omia kirppujasi tai katsella muilta ostettavaa. Tapaat kavereita ja paikan päällä nälkääsi ja janoasi tyydyttää puhvetti. ETP-Köpin kärry on vanhaan tapaan paikalla. Mukana myös muita tunnettuja myyjiä, jopa Pohojammaalta asti. Siis lauantaina 18.5.2024 kello 9 alkaen ja suunnaksi Leppäniementie 11 Lopella! Vapaa pääsy. Tervetuloa, Ile OH1LXF
 

Radiokelit

W3LPL:n mukaan seuraavat kaksi viikkoa on poikkeuksellisen hyvät radiokelit. Yhteenveto englanniksi:
This week we’re enjoying incredible solar maximum propagation many hams thought they wouldn’t live long enough to experience. 17, 15, 12 and 10 meters are open to all over the world right now. 20, 17 and 15 meters are open 24 hours a day almost every day. 12 and 10 meters are open until well after midnight almost every night. This excellent solar maximum propagation is likely to continue for at least two weeks. 73, Frank W3LPL
 

Lutikoiden tuuletus

Salon Radiokerhon Lutikoiden tuuletus ja Bonkkileiri järjestetään Muurlan kerhotilalla sunnuntaihin 10.-12. toukokuuta. Itse lutikoiden tuuletus tapahtuu perinteisesti äitienpäivän aattona, lauantaina 11.5.2024 kello 10-16. Tarkemmat tiedot edellisestä kerhotiedotteesta.
 

Tulevia tekniikkailtoja

Maanantaina 13. toukokuuta klo 18 Ari OH3LWP esittelee etäasemaansa ja sen toimintaa aiheella ”23cm etäasema 4m peilillä ja EME operointi”. Etäosallistumiseen linkki kerhon verkkosivuilla.
 
VNA-koulutus siirtynee syksylle.
 
Kerhon kotisivuilta oh3ne.fi löydät uusimmat tiedot asioista ja tapahtumista. Aikaisemmat kerhotiedotteet löydät kerhotiedotteet-osiosta.
 
Bulletiinin toimitti Tampereen Radioamatöörit ry:n hallitus
 

Jaa sosiaalisessa mediassa