Radioamatööritutkinnot

Radioamatööritutkinnot Tampereella ja Pirkanmaalla

Vuoden 2000 alusta tutkintojärjestelmä muuttui siten, että paikalliset tutkijat saavat päättää itse tutkintojen ajankohdan. Tutkijoilla on velvollisuus pitää tutkinto kohtuullisen ajan kuluessa siitä, kun tutkittava sitä pyytää. Käytännössä siis aikaisemman kolme kertaa vuodessa plus kesäleirillä sijasta tutkijat ja tutkittavat sopivat ajankohdan ja paikan keskenään.

Nykyisin radioamatööritutkinnot järjestää SRAL. Lisätietoa tutkinnoista löytyy SRAL:n koulutussivuilta.

Tommi Sirén, OH3FCB, järjestää tutkintoja pääasiassa Tredun Hervannan toimipisteessä tai OH3NE:n kerhohuoneella. Kerhotilat löytyvät näkötornin juurelta länsisiivestä (karttalinkki). Tutkinto on mahdollista sopia myös muualle, esimerkiksi tutkittavan kotiin, työpaikan neuvotteluhuoneeseen jne. OH3NE:llä järjestettävistä tutkinnoista pyritään ilmoittamaan etukäteen OH3NE:n ajankohtaista-sivuilla sekä SRAL:n bulletiinissa.

Muista maksaa tutkinto etukäteen AR-X -palvelussa ja ottaa mukaan kutti maksusta, henkilöllisyystodistus ja laskin (nelilaskin riittää, mutta logaritmeista ja potenssiin korotuksesta on apua). Kannattaa tutustua myös tutkittavan ohjeisiin.

Pätevyystutkijoiden yhteystiedot

Tampereen ja Pirkanmaan tutkija (päivitetty 23.8.2020):

Tommi Sirén, OH3FCB, email oh3fcb ät sral piste fi, puhelin 050 34 36 744

Jos asut muualla maassa, voit tilata tutkinnon oman alueesi tutkijalta. Lista koko maan tutkijoista SRAL:n sivuilla