Tampereen Radioamatöörit ry:n kerhotiedote 17.4.2024

Tampereen Radioamatöörit ry:n ajankohtainen kerhotiedote on kuultavissa keskiviikkoisin klo 21 OH3RNE FM-toistimien taajuuksilla 145,750 MHz, 434,850 MHz sekä kuudella metrillä OH3RTR-toistimella taajuudella 51,950 MHz. Kerhotiedote julkaistaan myös kerhon kotisivuilla ja Facebookissa.

OH3NE tiedottaa:

Perinneradiotoimintaa

Lauantaina 27. huhtikuuta järjestetään Lempäälän Ideaparkissa “Koko kansan maanpuolustustapahtuma” jossa on nähtävillä Pirkanmaan Viestikillan perinneradioasema. A-sisäänkäynnin viereisestä Viestiasemakatoksesta löytyy kaukopartioradio Kyynel M10, sodanaikainen VRFK kenttäradio, perinneradio LV407 80-luvulta, MPK:n HF-kalustoa ja paljon muuta. Radioilla myös operoidaan ja second operaattoreilla on mahdollisuus tutustua laitteisiin omakohtaisesti. Paikalla on Pirkanmaan Viestikillan ja Lylyn Viestivarikon Radiokerhon OI3V perinneasuisia jäseniä, jotka esittelevät kalustoa ja kertovat viesti- ja radioamatööritoiminnasta. Radioamatöörit jotka eivät pääse paikalle ovat enemmän kuin tervetulleita pitämään radioyhteyksiä tunnuksilla OI3MPK ja OI3V operoivan messuaseman kanssa.

Tuleva tekniikkailta

Toukokuussa eli maanantaina 13. toukokuuta klo 18 alkaen Ari OH3LWP esittelee etäasemaansa ja sen toimintaa aiheella ”23cm etäasema 4m peilillä ja EME operointi”.

Vetäjiä kaivataan

Jäsenistössä on esiintynyt kiinnostusta oppia lisää VNA:n käytöstä. Hallusta saattaa löytyä esimerkiksi NanoVNA tai Mini1300 VNA mutta suunnistaminen Smithin kartan mukaan vie aina väärään osoitteeseen ja näytöllä näkyvät kuvaajat eivät avaudu edes tekoälyn avulla. Mikäli kuulijoissa on joku joka tulisi pitämään kerhoillan aiheesta VNA:n käyttäminen niin voi ilmoittautua bulletiinin jälkeen. Myös kaverin ilmoittaminen vapaaehtoiseksi käy päinsä ja tapahtuu ilmoittajan vastuulla. 

Kerhoiltojen etäosallistuminen

Ohjelmalliset kerhoillat pyritään jatkossa järjestämään siten, että etäosallistuminen on mahdollista ja vaivatonta. Tätä tarkoitusta varten kerholle on luotu pysyvä kokoustila Teamsiin, osoitteella bit.ly/OH3NE-kerhohuone. Linkki löytyy kerhon verkkosivuilta ja kerhotilan ilmoitustaululta, ja osallistuminen onnistuu linkin kautta ilman erillistä kutsua.

Kerhon kotisivuilta oh3ne.fi löydät uusimmat tiedot asioista ja tapahtumista. Aikaisemmat kerhotiedotteet löydät kerhotiedotteet-osiosta.

Bulletiinin toimitti Tampereen Radioamatöörit ry:n hallitus

Jaa sosiaalisessa mediassa