Radioaiheisia yleisöluentoja tammikuussa Vapriikissa

Vapriikin auditoriossa on tammikuussa keskiviikkoisin kello 18:00 alkaen maksuttomia radioaiheisia yleisöluentoja.

https://www.vapriikki.fi/tapahtuu/radioaallon-harjalla-luentosarja/

Radioaallon harjalla-näyttely 

10.1. klo 18-19 Toimittaja Juhani Vahtokari

”Kun radio tuli olohuoneisiin!” Veteraaniselostajia ja ääninäytteitä  

Kun lähes naapureiksi tulleet äänet, Tarvajärvi, Markus-setä, Pekka Tiilikainen ja monet muut tulivat olohuoneisimme, he valloittivat ne helposti. Televisiota ei ollut, ja radio oli uutta tekniikkaa. Alkuvaiheessa tavallisen kuuntelijan mielenkiinto kohdistui urheiluun, hartausohjelmiin, uutisiin sekä pysyviin ohjelmiin, kuten Metsäradio, Lastentunti, Tarvan Aamukahville jne. Ehkä saamme kuulla myös ääninäytteitä vuosikymmenten takaa. 

  

17.1. klo 18-19 Tutkija, FM, Henrik Järvinen

Kipinästä putkeen – Langaton viestintä puolustusvoimissa 1918–1944 

Tutkija Henrik Järvinen taustoittaa luennolla puolustusvoimien viestikalustoa, salauslaitteita ja -tapoja sekä radiotiedustelun kalustoa ja menetelmiä.  
  

24.1. klo 18-19 Toimittaja Jari Korkki 
Radio 957, Tampereen Ääni – paikallisradion pioneerivuodet  

Radio 957 lähetti ohjelmaa ensimmäisen kerran syyskuussa 1985. Muiden paikallisradioiden tapaan se uudisti radiokenttää: radiosta tuli tamperelaisten oma radio, joka ruoti luovalla otteella niin paikallista urheilua kuin kunnallispolitiikaakin. Toimittaja Jari Korkki luennoi omakohtaisista kokemuksistaan Radio 957:n vauhdikkailta pioneerivuosilta.  

 

31.1. klo 18-19 Anssi Nieminen ja Harri Kujala   
Radion kapinalliset – Piraattiradio Suomessa
Anssi Nieminen ja Harri Kujala piraattiradioiden jäljillä. Radio Urbino, Radio Sylvania, Radio Bambino, Caroline olivat lainsäädännön ja taajuussääntelyn ulkopuolella toimivia, intohimoisten harrastajien omatekoisella laitteistolla lähettäviä piraattiradioita. Piraattiradiot yrittivät pysyä telehallintokeskuksen viranomaisten ulottumattomissa: osa niistä onnistuu välttämään viranomaiset, osa jää kiinni.  

 

Jaa sosiaalisessa mediassa