WSJT-X 2.0 julkaistu

Joe Taylor K1JT on julkaissut WSJT-X -ohjelmasta uuden sukupolven. Lopullinen tuotantoversio 2.0 tuli saataville aikataulun mukaisesti maanantaina 10.12. OH1KH on kääntänyt siihen suomenkielisen ohjeen.

Versiossa 2.0 FT-8 -moden ja MSK144 -moden protokolla muuttuu 77-bittiseksi, ja se ei ole enää siis yhteensopiva version 1.9 ja vanhempien kanssa. Tämä tuo muassaan paljon uusia toimintoja:

  • IARU Region 1 VHF-kontesteissa käytettävät sanomat, joissa on 6-merkkinen lokaattori ja sarjanumero, sekä lisämerkki /P kutsuissa
  • ARRL Field Day -kontestissa käytettävät sanomat
  • ARRL RTTY Roundup-kontestissa käytettävät sanomat (tätä testattiin joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna FT8 Roundup -kontestissa, missä kerho ei jäänyt läheskään viimeiseksi)
  • Pitkät kutsut, joissa voi olla jopa 11 merkkiä. Viikon voittaja tällä saralla on DL70PADER
  • Maksimissaan 71-bittiset telemetriaviestit, joita voi käyttää vaikka APRS:ään
  • Fox/Hound DX-peditiomode, joka tuli jo versioon 1.9.1, säilyy edelleen käytössä

FT8-dekooderia on paranneltu niin, että se on jonkin verran herkempi. Virheellisten viestien määrä on myös vähentynyt huomattavasti.

Samoin WSPR-dekooderin herkkyys on parantunut noin 1 dB. Protokolla säilyy edelleen samana.

Tavoitteena on siirtyä käyttämään uutta versiota viimeistään vuoden vaihteessa. K1JT ja kehitystiimi toivovat, että kaikki auttavat kavereitaan päivittämään 2.0-versioon, mielellään jo tänään. Kerhon molempien workkimiskoneiden WSJT-X:t on jo päivitetty!

77 de Makromoosekset

Jaa sosiaalisessa mediassa