Radio Hami -päivä pidettiin sunnuntaina 19.11.2017

Radio Hamin avoin työpaja järjestettiin sunnuntaina 19.11. Tommin OH3FCB työpaikalla Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä.

 

Tilaisuus tähtäsi Radio Hamin paluuseen radioaalloille ensi kesäleirillä Nurmeksessa. Läsnä oli 25 henkeä, erityisesti uusia kiinnostuneita toimittajia ja muita tekijöitä, jotka kaipasivat koulutusta ennen tositoimia. Myös vanhoja radiohamisteja oli paikalla, mutta ohjelma keskittyi tulokkaiden opastamiseen. Mukana olivat myös Kasari Klässiksin heput Kinmo ja Jussi kertomassa toisenlaisesta nettiradioon perustuvasta konseptista.

Ohjelmaa oli tarjolla sekä tekniikasta että toimittamisesta kiinnostuneille. Opiskeltiin radiotoimittamisen saloja sekä studiotyöskentelyn näkökulmasta (mikrofonit, musiikkilähteet, miksauspöytä) että varsinaisen toimitustyön vinkkelistä (ohjelmaideoiden miettiminen, haastattelut, hamiaiheinen ohjelmasisältö). Paikalla oli kevyt studiokalusto ja kokonainen Radio Hamin lähetysketju, jota ajettiin keinokuormaan.

Käytännön harjoituksena tehtiin erilaisilla työkaluilla haastatteluja. Mukana oli jopa Ylen peruja oleva C-kasettinauhuri, jolla oli takana jokunenkin tunti hommia aktiiviaikana. Haastattelujen jälkeen Jarkko teki parille raidalle onnistuneen ääniradiohenkisen kuvamanipulaation Audacityllä. Todettiin samalla, että äänitys kännykällä ei eroa laadultaan ratkaisevasti Zoom-digitaalitallentimella tehdystä.

Lopuksi keskusteltiin menneestä ja tulevasta sekä toimittamisesta sekä suunniteltiin parannuksia aiempien leirien toimintatapoihin. Päivän henki oli innostunut ja toiveikas. Perästä kuuluu.

Kiitokset tapahtuman järjestäneille Radio Hami -aktivisteille sekä oppilaitoksen sedille!

kuvat ©Kauto Huopio OH2LFM 2017

Jaa sosiaalisessa mediassa