Merkittävä muutos Tampereen DMR-toistinten puheryhmäjaossa

Suomen Radioamatööriliiton kesäleirillä Nurmeksessa julkistetun FinDMR NG -uudistuksen myötä puheryhmäjako Tampereen DMR-toistimilla muuttuu. Muutokset edellyttävät myös käyttäjiltä päivityksiä DMR-radioidensa asetuksiin.

Tärkeimpinä muutoksina on seuraavat asiat:

  • Puheryhmä 244 eli OH-ryhmä siirtyy aikaslottiin 1. Aikaslotin 2 kautta ryhmään ei enää pääse.
  • Pirkanmaan alueryhmä 8 siirtyy käyttämään sen kansainvälistä numeroa 24431 myös Pirkanmaan alueen sisällä. Tämä tarkoittaa, että jatkossa Pirkanmaan alueryhmään puhutaan aikaslotin 2 kautta numeroon 24431 kaikkialta Suomesta – myös Tesoman, Hervannan sekä Hämeenlinnan toistimilla.

Uudistuksen myötä toistimiin tulee lukuisia uusia toimintoja sekä puheryhmiä. Näistä tarkemmin on kerrottu FinDMR-projektin verkkosivuilla. On erittäin tärkeää tutustua tuleviin muutoksiin ja päivittää omien DMR-radioiden koodiplugit vastaamaan muutoksia. Kesäleirin esitelmän kalvot (OH2LAK) löytyvät täältä.

Aiheesta tullaan järjestämään tekniikkailtoja Tampereen Radioamatöörit ry:n kerhoilloissa torstaisin. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin kerhon verkkosivuilla.

Päivitys 29.7.: Tesoman DMR-toistin 434.550 -2.0 CC1 on nyt kytketty FinDMR NG (Brandmeister) -verkkoon. Yllä mainitut puheryhmämuutokset ovat tulleet voimaan tällä toistimella.

Päivitys 31.7.: Hervannan DMR-toistin 434.525 -2.0 CC1 on asennettu jälleen käyttöön ja kytketty suoraan uuteen verkkoon.

Jaa sosiaalisessa mediassa