ARRL:n lokaattorikilpailu vuonna 2018

ARRL, eräs maailman johtavista radioamatööriliitoista, on lanseerannut koko vuoden 2018 kestävän The ARRL International Grid Chase -kilpailun.

Kilpailun tavoitteena on työskennellä mahdollisimman monta 4-merkkistä lokaattoriruutua vuoden 2018 aikana (esimerkiksi JP53). Ruutua ei tarvitse kertoa yhteyden aikana, jos vasta-asema löytyy ARRL:n ylläpitämästä ilmaisesta Logbook of The World -palvelusta. Lähes kaikki modet, bandit ja yhteydenpitotavat ovat sallittuja, ainoastaan 60 m bandia ja maanpäällisten toistinasemien kautta pidettyjä yhteyksiä ei lasketa, mutta esimerkiksi satelliittiyhteydet ovat OK. Erityisen helppoa workkiminen on JT-modeilla, missä lokaattori kuuluu sanomaan.

LOTW on jossain määrin tikkuinen rekisteröityä ja ottaa käyttöön, mutta sen jälkeen käyttö on yleisimpien lokiohjelmien kanssa parin klikkauksen juttu. Ohje ARRL:n sivuilla auttaa alkuun.

Suurin osa Pirkanmaan asemista sijaitsee KP11– ja KP21-ruuduissa. Pohjoisosassa on myös alueet KP12– ja KP22-ruuduissa. Pari pientä Urjalan eteläosien nurkkausta on jopa KP10-ruudun puolella. Oma lokaattori on helppo selvittää aprs.fi -palvelun avulla. Syötä sivulle osoitteesi, klikkaa ”Hae” ja siirrä kursori kohdalle. Nyt voit lukea koko 6-merkkisen lokaattorin karttaruudun yläreunasta. Sitä voit käyttää myös VHF/UHF-bandien NAC-kilpailuissa, joihin voi osallistua pelkästään yhteyskokeilujen merkeissä ilman lokipakkoa.

Lisää tietoa ja säännöt löytyvät kilpailun sivuilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa